BAKANLIK START VERDİ! ERZURUM'DA HAYVANCILIK GELİŞECEK...

EKONOMİ (EHA) - ehaber.tv.tr | 27.04.2024 - 03:22, Güncelleme: 27.04.2024 - 03:57
 

BAKANLIK START VERDİ! ERZURUM'DA HAYVANCILIK GELİŞECEK...

ehaber/Sema ÖRS
Erzurum il Tarım ve Orman Müdürlüğünde “Erzurum’da Hayvancılık Gelişiyor Projesi” kapsamında dağıtım ve tanıtım töreni yapıldı.. Erzurum'da üretici ve çiftçilere, Hayvancılık Gelişiyor Projesi kapsamında süt sağım, koyun kırkım ve yem ezme makinesi ile sıvat dağıtıldı. İl genelindeki 115 yetiştiriciye yüzde 75 hibe destekli süt sağım makinesi, hayvancılıkla uğraşan işletmecilere 17 yem ezme ve 10 kırkım makinesi ile 25 sıvat (suluk) dağıtıldığı törene, AK Parti Erzurum milletvekilleri,Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, B.B.Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, kurum müdürleri, çiftçi ve üreticiler katıldı. Törende konuşma yapan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi,  “Yapılan çalışmalar sonunda 695.000 civarında büyükbaş hayvan varlığımız, 880.000 civarında da küçükbaş hayvan varlığımız bulunduğu belirlenmiştir. İlimizin yıllık olarak üretmiş olduğu süt miktarı ise resmi rakamlara göre 1 milyon ton civarındadır. Bütün bu rakamları bir araya getirdiğimiz zaman arazi kullanım oranı, büyük ve küçükbaş hayvan sayısı, süt üretimi ile ilimizin tam bir hayvancılık memleketi olduğu ortaya çıkmaktadır. Kısa vadede büyükbaş hayvan sayımızı 800.000'in üzerine, küçükbaş hayvan sayımızı ise 1 milyonun üzerine çıkarmak bizim birinci hedefimiz. İkinci hedefimiz ise sulanabilir tarım arazilerini arttırmak. Dağıtılan makinelerin çiftçilerimize, ilimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” Konuşmasının ardından Valimiz Sayın Çiftçi, Çat ilçesinden üretici Buket Çötoğlu’na süt sağım makinesini teslim etti. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen de, '' Çiftçilerimizin tüm ihtiyaçlarını ivedilikle karşılamaya, attığımız adımlar sayesinde kardeşlerimizin ekonomilerine destek olmaya devam edeceğiz.Toprağa sahip çıkmanın, onu işleyen çiftçilere destek olmanın gayreti içerisindeyiz.. Çiftçiyi ihmal eden geleceğini de ihmal etmiştir'' dedi.. İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger ise tarımın ve hayvancılığın başkenti konumundaki Erzurum'un aynı zamanda besi materyali açısından üretim deposudur ve hayvancılık şehir ekonomisinde önemli yer teşkil etmektedir ifadelerinde bulundu... Kadın çiftçilerden Buket Çöteoğlu söz alarak;  Kendisine  verilen desteklerden mutlu olduklarını ifade etti ve;  "Tarım ve çiftçilikle karnını doyuran, ailesini geçindiren çocuğunu okutan bizler her şartta üretiyor ve üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki devletimiz var olsun, devletimiz başımızda olsun." dedi.. Konuşmaların ardından koyun kırkımı yapıldı.
ehaber/Sema ÖRS

Erzurum il Tarım ve Orman Müdürlüğünde “Erzurum’da Hayvancılık Gelişiyor Projesi” kapsamında dağıtım ve tanıtım töreni yapıldı..

Erzurum'da üretici ve çiftçilere, Hayvancılık Gelişiyor Projesi kapsamında süt sağım, koyun kırkım ve yem ezme makinesi ile sıvat dağıtıldı.

İl genelindeki 115 yetiştiriciye yüzde 75 hibe destekli süt sağım makinesi, hayvancılıkla uğraşan işletmecilere 17 yem ezme ve 10 kırkım makinesi ile 25 sıvat (suluk) dağıtıldığı törene, AK Parti Erzurum milletvekilleri,Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, B.B.Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, kurum müdürleri, çiftçi ve üreticiler katıldı.

Törende konuşma yapan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi

“Yapılan çalışmalar sonunda 695.000 civarında büyükbaş hayvan varlığımız, 880.000 civarında da küçükbaş hayvan varlığımız bulunduğu belirlenmiştir. İlimizin yıllık olarak üretmiş olduğu süt miktarı ise resmi rakamlara göre 1 milyon ton civarındadır. Bütün bu rakamları bir araya getirdiğimiz zaman arazi kullanım oranı, büyük ve küçükbaş hayvan sayısı, süt üretimi ile ilimizin tam bir hayvancılık memleketi olduğu ortaya çıkmaktadır. Kısa vadede büyükbaş hayvan sayımızı 800.000'in üzerine, küçükbaş hayvan sayımızı ise 1 milyonun üzerine çıkarmak bizim birinci hedefimiz. İkinci hedefimiz ise sulanabilir tarım arazilerini arttırmak. Dağıtılan makinelerin çiftçilerimize, ilimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”
Konuşmasının ardından Valimiz Sayın Çiftçi, Çat ilçesinden üretici Buket Çötoğlu’na süt sağım makinesini teslim etti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen de,

'' Çiftçilerimizin tüm ihtiyaçlarını ivedilikle karşılamaya, attığımız adımlar sayesinde kardeşlerimizin ekonomilerine destek olmaya devam edeceğiz.Toprağa sahip çıkmanın, onu işleyen çiftçilere destek olmanın gayreti içerisindeyiz.. Çiftçiyi ihmal eden geleceğini de ihmal etmiştir'' dedi..

İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger ise tarımın ve hayvancılığın başkenti konumundaki Erzurum'un aynı zamanda besi materyali açısından üretim deposudur ve hayvancılık şehir ekonomisinde önemli yer teşkil etmektedir ifadelerinde bulundu...

Kadın çiftçilerden Buket Çöteoğlu söz alarak;
 Kendisine  verilen desteklerden mutlu olduklarını ifade etti ve;
 "Tarım ve çiftçilikle karnını doyuran, ailesini geçindiren çocuğunu okutan bizler her şartta üretiyor ve üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki devletimiz var olsun, devletimiz başımızda olsun." dedi..

Konuşmaların ardından koyun kırkımı yapıldı.

Erzurum HABERİ

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.