ESTP Gazze ve Doğu Türkistan için ‘Sessiz Farkındalık İftar Yemeği’ verdi.

YEREL (EHA) - ehaber.tv.tr | 20.03.2024 - 23:02, Güncelleme: 21.03.2024 - 00:28
 

ESTP Gazze ve Doğu Türkistan için ‘Sessiz Farkındalık İftar Yemeği’ verdi.

ehaber/Sema Örs
ESTP’den ‘Sessiz Farkındalık İftarı’ ESTP Gazze ve Doğu Türkistan için ‘Sessiz Farkındalık İftar Yemeği’ verdi. Erzurum Sivil Toplum Platforma (ESTP) tarafından İsrail’in Gazze de, Çin’in Doğu Türkistan’da yaşattığı katliam nedeniyle farkındalık oluşturmak ve dünya ülkelerinin dikkatleri insanlık dışı olaylara çekmek için ‘Sessiz Farkındalık İftarı’ adı altında bir iftar programı düzenledi. Ulucami içerisinde verilen iftar yemeğinde katılımcılara zeytin, hurma, bir dulum ekmek ve su ikram edildi. Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Belediye Başkanı Mahmut Uçar, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu’nın yanısıra STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı iftar yemeği öncesinde Ulucami İmam Hatibi tarafından dua yapıldı. Daha sonra ise kısa bir konuşma yapan ESTP Başkanı Mustafa Güvenli; Gazze de yaklaşık 5 aydır süren katliamda şu ana kadar öldürülenlerin sayısının iki yılı aşkın süredir devam eden Rusya- Ukrayna savaşında hayatlarını kaybedenlerin sayısından dört kat daha fazla olduğunu söyledi. Güvenli sözlerine devam ederken; “Bakın tam 4 katı ve bir tarafta bir savaş var. Gazze’de katledilerek 32 bin kişi öldürülmüş, 8 bin kişi de kayıp. Bu 8 bin kişinin zaten kazıların altından sağ çıkması çok zor. Bu kadar zaman yaklaşık 40 bin insan hayatını kaybetmiş durumda. İki yılı aşkın süredir devam eder Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna’nın kaybettiği insan sayısı 10 bin yani Gazze’de tam 4 katı insan savaş olmadan fütursuzca, alçakça, haince, bir ölçü tanımadan vahşice katledilmiştir.. Bugün burada ki iftarımızın amacı sessiz farkındalık oluşturmak. Böylece Doğu Türkistan’a ve Gazze’ye dikkat çekmek istedik. Doğu Türkistan’da insanlar katlediliyor. Zulüm baskı altında asimile ediliyorlar. Özellikle küçük yaştaki çocuklar ailelerinin elinden alınarak asimilasyonla Türklükten uzaklaştırılıp Çinleştiriliyor.  Amacımız bu Müslüman Türk halkına yapılan zulümlerin biran evvel  son bulması için sessiz farkındalık oluşturarak bütün dünya ülkelerini bu haksızlıklar karşısında sağ duyulu olmaya çağırıyoruz.”diye konuştu. Daha sonra topluca iftar yemeğini yiyen katılımcılar cemaatle akşam namazını kıldıktan sonra Gazze ve Doğu Türkistan için dua ettiler. 
ehaber/Sema Örs

ESTP’den ‘Sessiz Farkındalık İftarı’

ESTP Gazze ve Doğu Türkistan için ‘Sessiz Farkındalık İftar Yemeği’ verdi.

Erzurum Sivil Toplum Platforma (ESTP) tarafından İsrail’in Gazze de, Çin’in Doğu Türkistan’da yaşattığı katliam nedeniyle farkındalık oluşturmak ve dünya ülkelerinin dikkatleri insanlık dışı olaylara çekmek için ‘Sessiz Farkındalık İftarı’ adı altında bir iftar programı düzenledi.

Ulucami içerisinde verilen iftar yemeğinde katılımcılara zeytin, hurma, bir dulum ekmek ve su ikram edildi. Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Belediye Başkanı Mahmut Uçar, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu’nın yanısıra STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı iftar yemeği öncesinde Ulucami İmam Hatibi tarafından dua yapıldı.


Daha sonra ise kısa bir konuşma yapan ESTP Başkanı Mustafa Güvenli;
Gazze de yaklaşık 5 aydır süren katliamda şu ana kadar öldürülenlerin sayısının iki yılı aşkın süredir devam eden Rusya- Ukrayna savaşında hayatlarını kaybedenlerin sayısından dört kat daha fazla olduğunu söyledi. Güvenli sözlerine devam ederken;

“Bakın tam 4 katı ve bir tarafta bir savaş var. Gazze’de katledilerek 32 bin kişi öldürülmüş, 8 bin kişi de kayıp. Bu 8 bin kişinin zaten kazıların altından sağ çıkması çok zor. Bu kadar zaman yaklaşık 40 bin insan hayatını kaybetmiş durumda. İki yılı aşkın süredir devam eder Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna’nın kaybettiği insan sayısı 10 bin yani Gazze’de tam 4 katı insan savaş olmadan fütursuzca, alçakça, haince, bir ölçü tanımadan vahşice katledilmiştir..

Bugün burada ki iftarımızın amacı sessiz farkındalık oluşturmak. Böylece Doğu Türkistan’a ve Gazze’ye dikkat çekmek istedik. Doğu Türkistan’da insanlar katlediliyor. Zulüm baskı altında asimile ediliyorlar. Özellikle küçük yaştaki çocuklar ailelerinin elinden alınarak asimilasyonla Türklükten uzaklaştırılıp Çinleştiriliyor.  Amacımız bu Müslüman Türk halkına yapılan zulümlerin biran evvel  son bulması için sessiz farkındalık oluşturarak bütün dünya ülkelerini bu haksızlıklar karşısında sağ duyulu olmaya çağırıyoruz.”diye konuştu.

Daha sonra topluca iftar yemeğini yiyen katılımcılar cemaatle akşam namazını kıldıktan sonra Gazze ve Doğu Türkistan için dua ettiler. 

Erzurum HABERİ

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.