Havalar soğudu, aktarlara ilgi arttı

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.05.2024 - 14:00, Güncelleme: 06.05.2024 - 13:37
 

Havalar soğudu, aktarlara ilgi arttı

Havalar soğudu, aktarlara ilgi arttı
Kırşehir’de son günlerde havaların soğuk geçmesiyle birlikte soğuk algınlığına karşı vatandaşların aktarlara ilgisi arttı.Tarihi özellikleriyle bilinen uzun çarşıda 30 yılı aşkın süredir aktarlık yapan Ünsal Gümüş, "Hıdırellez soğukları nedeniyle kış mevsiminde hastalanmayan insanlar hastalanmaya başladı. Öksürük, nefes alma zorluğu, balgam sökücü ve vücut direncini arttırıcı ürünler yine satışta" dedi. Kış mevsiminden çıkılmasına rağmen baharatçılarda doğal ürünlere talebin beklenenin üzerinde olduğunu söyleyen aktar Özgen Öz ise "Kış mevsiminden yaz mevsimine doğru giderken son bir haftalık süreçte kış mevsimini yeniden hisseder olduk. Mevsimsel geçiş döneminde insanların bağışıklık sistemleri düştüğünden hastalıklara yakalanma riskleri de artış gösteriyor" diye konuştu.Vücudun bağışıklık sisteminin artış göstermesi için ise aktarlar; ıhlamur, nar çiçeği, kuş burnu, tarçın, papatya, kök zerdaçal ve defne yaprağı tüketilmesini önerdi.
Havalar soğudu, aktarlara ilgi arttı
Kırşehir’de son günlerde havaların soğuk geçmesiyle birlikte soğuk algınlığına karşı vatandaşların aktarlara ilgisi arttı.
Tarihi özellikleriyle bilinen uzun çarşıda 30 yılı aşkın süredir aktarlık yapan Ünsal Gümüş, "Hıdırellez soğukları nedeniyle kış mevsiminde hastalanmayan insanlar hastalanmaya başladı. Öksürük, nefes alma zorluğu, balgam sökücü ve vücut direncini arttırıcı ürünler yine satışta" dedi. Kış mevsiminden çıkılmasına rağmen baharatçılarda doğal ürünlere talebin beklenenin üzerinde olduğunu söyleyen aktar Özgen Öz ise "Kış mevsiminden yaz mevsimine doğru giderken son bir haftalık süreçte kış mevsimini yeniden hisseder olduk. Mevsimsel geçiş döneminde insanların bağışıklık sistemleri düştüğünden hastalıklara yakalanma riskleri de artış gösteriyor" diye konuştu.
Vücudun bağışıklık sisteminin artış göstermesi için ise aktarlar; ıhlamur, nar çiçeği, kuş burnu, tarçın, papatya, kök zerdaçal ve defne yaprağı tüketilmesini önerdi.

Kırşehir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.