Mevhibe SOLAK
Köşe Yazarı
Mevhibe SOLAK
 

FİLİSTİNLİ GAZZELİ ÇOCUKLAR

Büyü! bebem büyü!   e... e...e çığlığındır yükselen, paletliler saldırdıkça Beyaz fosfor zehir kokusudur yayılan Çam kokusu değil... Bombalı uçak sesiyle irkiliyorsun, öldürülüyorsun kaç gecedir uykusuz, kan oturmuş gözlerine.... Bomba dumanı'dır, tozdur gökyüzünü kaplayan fosfor bulutudur sevgi yumağı değil, yıkım belası.. Katil İsrail saldırmasa; Büyü bebem Büyü Vahşi Netanyahu öldürmese e...e...e Dünya küçük, pazar büyük demokrasi  rafa kalkmış; Vahşet şaha kalkmış...  Vicdanlar yas tutmuş...  Bilim alemi dilini yutmuş. Baydın Washington'da  Netanyahu Tel Awiv'de Soykırımını yalanlıyor Gazı petrolü talanlıyor Yüz yıllardır aynı oyun, aynı utanç,uygarlık bu... Organ pazarı... Büyü bebem, büyü! e...e...e Çocuk...! Ölümlü çocuk cansız çocuk, öyle bakma tükür insanlığın leşine, nene gerek yaşamak gider ayak gülüşünle yıldızları selamlamak hakkındır  bir vahşet tablosu ki ölümüne, kahkahalar alabildiğine ürppertici İnsanız deriz, susarız... Dünya ne garip,emperyale karşı susarız da Bomba sesleri büyür suskunluktan...   Utancımız da bomba ile büyür Gazze'de... Filistin'de  İşgal edilmiş Batı Şeria'da...Ramallahda... Büyü bebem, İsrail öldürmese... Seni öldüren İsrail, çoktan ölmüştür. e...e...e     NOT : 1974 yılında Erzurum da görev yaptığım sırada, rahmetli babam öğretmen Eşref Ergin'in apartmanın iki dairesini iki bey hanımlarıyla beraber kiraya vermişlerdi. Beylerin ikiside atom mühendisi idiler. Birisi İngiltere de okumuş İngiliz bir bayanla evlenmiş, diğeride Almanya da okumuş bir Alman hanımla evlenmiş, Leyla adını almış..Erzurum Kars kapıda bulunan askeriyede askerliklerini yapmaya gelmişlerdi. Zaman için Alman gelin, rahmetli annemle samimiyet oluşturmuş, bende annemlere gidince karşılaşıyorduk. Bir gün bize gelmek istediğini, Üniversite lojmanlarını merak ettiğini söyledi. Bende zaman verdim annemle beraber geldiler.O sırada radyoda haberler okunuyordu İsrailliler'in, Filistin'lilere saldırdıklarını  söylüyordu.Anneciğim göz yaşları ile'' kızım ne olacak bu durum?..Anneme dedim ki; ''Annem, bu dava haçla Hilalin mücadelesidir. Dünya var oldukça bu dava devam edecek''..Alman gelin Leyla bana bağırarak  ''ben yahudiyim'' dedi bağırarak çocuğunu kucakladı ve evi terk etti.Annemle şaşırdık bu durum bana büyük ders oldu ve o günden sonra öğrencilerime ve çevreme yaşadığım olayı anlattım o günden sonra mücadelem TÜRK- İSLAM için ölene kadar devam edecektir.
Ekleme Tarihi: 19 Aralık 2023 - Salı

FİLİSTİNLİ GAZZELİ ÇOCUKLAR

Büyü! bebem büyü!
  e... e...e
çığlığındır yükselen, paletliler saldırdıkça
Beyaz fosfor zehir kokusudur yayılan
Çam kokusu değil...
Bombalı uçak sesiyle irkiliyorsun, öldürülüyorsun
kaç gecedir uykusuz, kan oturmuş gözlerine....
Bomba dumanı'dır, tozdur gökyüzünü kaplayan fosfor bulutudur
sevgi yumağı değil, 
yıkım belası..

Katil İsrail saldırmasa;
Büyü bebem Büyü
Vahşi Netanyahu öldürmese
e...e...e
Dünya küçük, pazar büyük
demokrasi  rafa kalkmış;
Vahşet şaha kalkmış... 
Vicdanlar yas tutmuş... 
Bilim alemi dilini yutmuş.
Baydın Washington'da 
Netanyahu Tel Awiv'de
Soykırımını yalanlıyor
Gazı petrolü talanlıyor
Yüz yıllardır aynı oyun,
aynı utanç,uygarlık bu...
Organ pazarı...
Büyü bebem, büyü!
e...e...e
Çocuk...! Ölümlü çocuk
cansız çocuk, öyle bakma
tükür insanlığın leşine,
nene gerek yaşamak
gider ayak gülüşünle yıldızları selamlamak hakkındır 
bir vahşet tablosu ki
ölümüne, kahkahalar
alabildiğine ürppertici
İnsanız deriz, susarız...
Dünya ne garip,emperyale
karşı susarız da
Bomba sesleri büyür
suskunluktan...  
Utancımız da bomba ile büyür Gazze'de...
Filistin'de  İşgal edilmiş
Batı Şeria'da...Ramallahda..
.
Büyü bebem, İsrail öldürmese...
Seni öldüren İsrail, çoktan ölmüştür.
e...e...e

 

 

NOT :
1974 yılında Erzurum da görev yaptığım sırada, rahmetli babam öğretmen Eşref Ergin'in apartmanın iki dairesini iki bey hanımlarıyla beraber kiraya vermişlerdi. Beylerin ikiside atom mühendisi idiler. Birisi İngiltere de okumuş İngiliz bir bayanla evlenmiş, diğeride Almanya da okumuş bir Alman hanımla evlenmiş, Leyla adını almış..Erzurum Kars kapıda bulunan askeriyede askerliklerini yapmaya gelmişlerdi. Zaman için Alman gelin, rahmetli annemle samimiyet oluşturmuş, bende annemlere gidince karşılaşıyorduk. Bir gün bize gelmek istediğini, Üniversite lojmanlarını merak ettiğini söyledi. Bende zaman verdim annemle beraber geldiler.O sırada radyoda haberler okunuyordu İsrailliler'in, Filistin'lilere saldırdıklarını  söylüyordu.Anneciğim göz yaşları ile'' kızım ne olacak bu durum?..Anneme dedim ki;

''Annem, bu dava haçla Hilalin mücadelesidir. Dünya var oldukça bu dava devam edecek''..Alman gelin Leyla bana bağırarak  ''ben yahudiyim'' dedi bağırarak çocuğunu kucakladı ve evi terk etti.Annemle şaşırdık bu durum bana büyük ders oldu ve o günden sonra öğrencilerime ve çevreme yaşadığım olayı anlattım o günden sonra mücadelem TÜRK- İSLAM için ölene kadar devam edecektir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.