Selcen YARDIMCI
Köşe Yazarı
Selcen YARDIMCI
 

İLİŞKİ-LERİ AYIRMAYI ÖĞRENEMEDİK

İLİŞKİ-LERİ AYIRMAYI ÖĞRENEMEDİK  Türkiye’de toplum olarak ilişkilerimizi kendimiz yönetemiyoruz.. Bütün aile ilişkileri birbiriyle bağlantılı. Kayın, görümce, gelin,kayınpeder, kaynana, toruna kadar uzanıyor ve her konuda herkesin karışma ve dahil olma hakkı var.. Sayın Üstün Dökmen'in bir sözü var “Avrupa’da evlilikler tango gibidir, Türkiye’de halay gibi “ düşününce gerçekten ne kadar doğru bir tespit. Oysa ki kimin haddine kimin ilişkisi?  Seçimi kavgası kime ne? Bu evladın bile olsa saygı duymak zorundasın. Faydası olmayıp birde daha fazla olayı körükleyeceği halde iyi yada kötü neden karışılır.? Malesef bu da toplumun saygı adı altında çocukluktan yönetme arzusundan geliyor. “Dedeni öp yavrum,teyzene hoş geldin de ,arkadaşından özür dile''. Ben bunları bu yapılanı doğru bulmuyorum.. Çocuk ilişkilerini kendi yönetmeli, öpmek ve öptürmek istiyorsa kendi yapmalı, siz yada toplum istediği ve zorunda hissettiği için hiç bir ilişki kurmamalı, hatasıyla doğrusuyla kendi ilişkilerini kendi kurmalı.. Tabiki bizler ebeveyn olarak doğru yolu göstermeli ve doğruyu yanlışı anlatmalı, vicdanına tesir etmeliyiz.. Onlara ışığı biz tutacağız ama yolu kendileri bulacak, doğru yada yanlış kendi kararları ve seçimleri olacak..Onları yönetmemeliyiz.. Önce biz; ''Boyun eğmenin saygı olmadığını, kendi hayatımızı yönetmenin, var olmanın ve birey olmanın bir parçası olduğunu bilmeliyiz''..
Ekleme Tarihi: 30 Eylül 2023 - Cumartesi

İLİŞKİ-LERİ AYIRMAYI ÖĞRENEMEDİK

İLİŞKİ-LERİ AYIRMAYI ÖĞRENEMEDİK 

Türkiye’de toplum olarak ilişkilerimizi kendimiz yönetemiyoruz.. Bütün aile ilişkileri birbiriyle bağlantılı. Kayın, görümce, gelin,kayınpeder, kaynana, toruna kadar uzanıyor ve her konuda herkesin karışma ve dahil olma hakkı var.. Sayın Üstün Dökmen'in bir sözü var “Avrupa’da evlilikler tango gibidir, Türkiye’de halay gibi “ düşününce gerçekten ne kadar doğru bir tespit.

Oysa ki kimin haddine kimin ilişkisi?  Seçimi kavgası kime ne?

Bu evladın bile olsa saygı duymak zorundasın. Faydası olmayıp birde daha fazla olayı körükleyeceği halde iyi yada kötü neden karışılır.?

Malesef bu da toplumun saygı adı altında çocukluktan yönetme arzusundan geliyor. “Dedeni öp yavrum,teyzene hoş geldin de ,arkadaşından özür dile''. Ben bunları bu yapılanı doğru bulmuyorum.. Çocuk ilişkilerini kendi yönetmeli, öpmek ve öptürmek istiyorsa kendi yapmalı, siz yada toplum istediği ve zorunda hissettiği için hiç bir ilişki kurmamalı, hatasıyla doğrusuyla kendi ilişkilerini kendi kurmalı..

Tabiki bizler ebeveyn olarak doğru yolu göstermeli ve doğruyu yanlışı anlatmalı, vicdanına tesir etmeliyiz.. Onlara ışığı biz tutacağız ama yolu kendileri bulacak, doğru yada yanlış kendi kararları ve seçimleri olacak..Onları yönetmemeliyiz..

Önce biz; ''Boyun eğmenin saygı olmadığını, kendi hayatımızı yönetmenin, var olmanın ve birey olmanın bir parçası olduğunu bilmeliyiz''..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.